Airisai šodien darbā bija traka diena. Strādājot pastā, reti izdodas tā viegli uzelpot. Klienti nāk cits pēc cita, un no gaidīšanas rindā daudziem pacietības mērs jau ir pilns. Labi, ka mājās – mājīgajā divistabu dzīvoklītī – ir tik mierīgi un patīkami. Var klausīties skaļi mūziku un nesteidzīgi gatavot vakariņas. Šovakar tiek izmēģināta kārtējā jaunā recepte,[Lasīt tālāk]
Svara samazināšana
Skaitīt kalorijas vai BEIDZOT ATMEST TAM AR ROKU
Ja tu uzņemsi vairāk kaloriju nekā patērēsi, tad veidosies liekais svars vai, kā daži mīl teikt, – kļūsi resns. Savukārt, ja uzņemsi mazāk nekā patērēsi, – sāksi tievēt. Tāds ir klasiskais vienādojums, ar kura palīdzību iesaka kontrolēt svaru, – palielinot to, audzējot muskuļus, tievējot u.tml. Tāpēc daži ir gatavi pat svērt un mērīt saujiņu diļļu,[Lasīt tālāk]
Uztura pamatprincipi AIZŅEMTAJIEM #3 no 3
Pabeidzot uztura tēmu, vēl tikai aprakstīšu mazas, bet nozīmīgas uzturvielas un 4 pamatprincipus, kuri jāievēro, lai teorija pārvērstos praksē. Vitamīni Vitamīni ir organiskas vielas, kuras organismam nepieciešamas mazā daudzumā, lai nodrošinātu vielmaiņas bioķīmiskās reakcijas. Tie neapgādā organismu ar enerģiju un neveido tā uzbūvi. Katram vitamīnam organismā ir sava specifiska funkcija, tāpēc ir svarīgi uzņemt[Lasīt tālāk]
Uztura pamatprincipi AIZŅEMTAJIEM #2 no 3
Turpinot tēmu par uzturu, šoreiz aprakstīšu, kas tevi var „pacelt spārnos”, t.i., dot enerģiju un svarīgu uzbūves un dzīvības elementu. Ogļhidrāti Ogļhidrāti (OH) ir ūdeņraža, oglekļa un skābekļa savienojumi. Tā kā dzīvnieki un cilvēki nesintezē ogļhidrātus, tie fotosintēzes rezultātā veidojas augos un pēc tam[Lasīt tālāk]
Uztura pamatprincipi AIZŅEMTAJIEM #1 no 3
Mūsu labsajūta, līdzīgi kā sportiskie panākumi, ir atkarīga no fiziskajām aktivitātēm, atpūtas, uztura un iedzimtības. Iedzimtību mēs pagaidām īpaši mainīt nevaram, bet pārējo gan. Ja vēl izdodas sevi piespiest veikt fiziskās aktivitātes un labi atpūsties, tad diemžēl mainīt savus uztura paradumus sanāk visai gausi. Ne vienmēr ēdiens, kas būtu veselīgs[Lasīt tālāk]