Ikviens īstens veselīga dzīvesveida piekopējs ne reizi vien ir piedzīvojis situāciju, kad ļoti kārojas nobaudīt zaļo gardumu, piemēram, salātos vai mērcītes veidā, bet… ak, vai!
Visi veikala plauktā pieejamie avokado ir akmenscieti! Tas nozīmē, ka nāksies pagaidīt, kamēr tie nogatavojas.
Vai arī – nenāksies, ja uzzināsi šo!
Kā vēsta purewow.com, lai nogatavinātu avokado nieka 10 minūtēs, nepieciešams cepamais papīrs, folija un viscietākais atrodamais avokado.
Viss, kas mums ir jāizdara – jāietin avokado folijā, tad jānovieto iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī uz cepešpannas, kurā ieklāts cepamais papīrs, un apmēram 100 grādu temperatūrā jāpakarsē 10 minūtes.
Retos gadījumos, ja auglis ir ārkārtīgi ciets, tas var aizņemt līdz stundai. Pēc tam atliek vien iztīt no folijas, pagaidīt, kamēr atdziest, un baudīt!
Domā maģija? Nēē.. Ķīmija!
Tas notika, pateicoties etilēna gāzei, kuru avokado auglis normālos apstākļos izdala lēnām, tādējādi nogatavojoties.
Ietinot augli folijā un uzsildot, mēs nogatavošanās procesu ieslēdzām turbo režīmā, jo tagad etilēna gāzei tiek liegta iespēja brīvi izgarot.
Labu apetīti visiem!
Tavs komentārs: