Kādus viedokļus tu esi dzirdējis par olām? Sirds bende vai labākais olbaltumvielu avots cilvēka uzturā? Tik atšķirīgi pēdējos gados ir bijuši viedokļi. Neskatoties uz to, olas nekur nav pazudušas no mūsu galdiem. Mēs tās joprojām ēdam un ēdīsim. Bet vai tiešām viss ir tik skaisti un nevainīgi, lai nebūtu jāsatraucas par nekādām sekām? Tāpēc šajā[Lasīt tālāk]
Uzturs
Kur ir LĒTĀKAIS PROTEĪNS
Proteīnu (olbaltumvielas) saturošie produkti ir samērā dārgi. Piekrīti? Tāpēc ne katrs no mums tos vienmēr var atļauties vajadzīgajā daudzumā. Nav nekāds noslēpums, ka sportistu uzturā olbaltumvielu produkti ieņem nozīmīgu vietu. IZTURĪBAS SPORTA VEIDOS OLBALTUMVIELAS IR KĀ PAPILDU ENERĢIJAS AVOTS, SPĒKA SPORTA VEIDOS – KĀ “BŪVMATERIĀLS” MUSKUĻIEM. Tam ir gan zinātniski pamatoti uzskati, gan ļoti jaudīga[Lasīt tālāk]
Kā NENOĒSTIES pa svētkiem
Svētkiem gatavs? Smaržīgi pīrāgi, cepeši, salāti, mandarīni un, protams, konfekšu kalni. Ko tikai negribas nogaršo svētku dienās! Tāda sajūta, ka ilgu laiku nekas garšīgāks nav ēsts. Un ja vēl klāt nāk alkohols…. Un tā gadu no gada… Tiem, kuri svētku laikā vēlas „atlaist bremzes”, sniegšu pāris padomus, kā ēdot saglabāt labu sportisko formu. Vispirms pafilozofēsim![Lasīt tālāk]
Kā elementāri skaitīt KALORIJAS PICĀS, BURGEROS un vistas filejās….
449!!!! Tas nav kārtējais minimālās algas palielinājums. Kaut gan šāds lēciens dažam patīkami sildītu kabatu. Tomēr šie trīs cipari veido bāzi kaloriju skaitīšanai picās, burgeros, vistas filejās u.c. pārtikas produktos. Domāju, ka nebūs nekas sarežģīts atcerēties šos trīs ciparus – 449. LAI ARĪ SĀKUMĀ VARĒTU ŠĶIST, KA KALORIJU SKAITĪŠANA IR ĻOTI SAREŽĢĪTA UN LAIKIETILPĪGA, AR[Lasīt tālāk]
POPULĀRĀKIE VEIDI nepieciešamo kaloriju noteikšanai
Airisai šodien darbā bija traka diena. Strādājot pastā, reti izdodas tā viegli uzelpot. Klienti nāk cits pēc cita, un no gaidīšanas rindā daudziem pacietības mērs jau ir pilns. Labi, ka mājās – mājīgajā divistabu dzīvoklītī – ir tik mierīgi un patīkami. Var klausīties skaļi mūziku un nesteidzīgi gatavot vakariņas. Šovakar tiek izmēģināta kārtējā jaunā recepte,[Lasīt tālāk]